30 Aug

DETEKTIVEN FRÅN BELEDWAYNE

SVT:s nya dramaserie Detektiven frÄn Beledweyne. I fokus stÄr en vÄrdslös före detta Äklagare som förpassats till ett jobb pÄ ett flyktingförvar, och en asylsökande frÄn Somalia som visar sig vara ett polisiÀrt utredningsgeni. Detektiven frÄn Beledweyne produceras av B-Reel Films, producenter Ulf Synnerholm och Olle Wirenhed, i en samproduktion med SVT, ZDF och Film i VÀst. PremiÀr i SVT vÄren 2023.

Agerande roll – Polis, replik mot Malin Levanon

Huvudrollerna spelas av guldbagge-belönade Malin Levanon (Tjuvheder) och Nasir Dhagole. Manus Àr skrivet av Aron Levander (Det som göms i snö) och för konceptuerande regi svarar Zaida Bergroth (Tove).

23 Oct

Polisen Region Syd

Backa Barnet – samverkan för barnets bĂ€sta

Informationsfilm i samarbete med Sting ReklambyrÄ.

Agerande roll Polis i tjÀnst med monolog.

Ett barn – en plan. Polisen utvecklar arbetsmetoder i samverkan med andra organisationer – för barnets bĂ€sta. 

Backa barnet Àr ett lÄngsiktigt samarbete mellan lokalpolisomrÄde Ystad, Ystad kommun och Region SkÄne. Med handfasta verktyg ska aktörerna arbeta tillsammans över yrkesgrÀnserna, i syfte att skapa en trygg och sÀker uppvÀxt för varje barn och ungdom i Ystad kommun. Det ska ske genom frÀmjande, tidiga och samordnade insatser. Backa barnet Àr ett pilotprojekt och utgÄr frÄn den sÄ kallade Skottlandsmodellen.

Vill du veta mer? Besök gĂ€rna den gemensamma sidan backabarnet.se.

07 Oct

Woman in Red – Runway

VÀlkommen till En kvÀll med HjÀrtat i fokus!

Söndagen den 10 oktober bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red pĂ„ Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Idag drabbas bĂ„de Ă€ldre och yngre kvinnor av hjĂ€rt- och kĂ€rlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 Ă„r. ÄndĂ„ Ă€r kunskapen om kvinnohjĂ€rtat bĂ„de inom forskning och bland allmĂ€nheten inte tillrĂ€cklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjĂ€rt- och kĂ€rlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning pĂ„ kvinnohjĂ€rtat. Bakom kampanjen stĂ„r 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & HĂ€lsa.