Göta kanal 4 – Vinna eller försvinna

Sara Behr / What's On / / 0 Comments / Like this

 

40 år efter premiären av den folkkära filmen Göta kanal eller vem drog ur proppen är Göta kanal-filmerna fortfarande några av de saker som först kommer upp när svenska folket hör Göta kanal. Och nu är det äntligen dags att spela in en fjärde Göta kanal-film. Emma Molin debuterar som långfilmsregissör. Inspelningarna pågår för fullt längs Göta kanal, bilder från Göta Kanalbolaget, första inspelningsdagen i Sjötorp. 

Precis som de klassiska filmerna från 1981, 2006 och 2009 handlar Göta kanal 4 – Vinna eller försvinna om en tävling på Göta kanal. Till skillnad från de tidigare blir det dock en familjeuppgörelse då ägarna till båtvarvet ska skiljas, och inte kan komma överens om bodelningen. De enas om att göra den till en tävling, och vinnaren får helt enkelt varvet. Självklart blir det missöden och utmaningar längs vägen, humorn blommar både visuellt och verbalt när hela familjen blandas in. 

Filmen kommer spelas in på och runt Göta Kanal under augusti-september 2021. Producenter är Anders Birkeland (Göta kanal 2 och 3Så som i himmelen) och Göran Lindström (Göta kanal 1, 2 och 3, Så som i himmelen) för GF Studios i samproduktion med bl.a. SF Studios och C More/TV4.

Sjötorp, första scenen spelas in när båten Lena med Petra Andersson (Eva Röse) kör in i Sjöslussen. De har precis vunnit första etappen över motståndarbåten Princess Amanda. 

https://youtu.be/Rqf_kpXPGb8